Posted by: isna | July 31, 2009

Biji Salak

Bahan:
500 gr    ubi merah, kukus, haluskan
3 sdm     tepung sagu
500 gr    gula jawa
1 ltr     air
500 ml    santan kental
½ sdt     garam
1 lbr     daun pandan.

Cara membuat:
1. Tuang tepung sagu ke dalam ubi halus, uleni hingga rata, buat bulatan.
2. Sementara itu masak gula jawa dan air hingga mendidih dan gula larut, saring, didihkan kembali.
3. Masukkan bulatan adonan ubi ke dalam kuah gula mendidih, biarkan hingga mengapung. Matikan api.
4. Masak santan, garam, dan daun pandan sambil diaduk hingga mendidih, angkat.
5. Sajikan biji salak bersama kuah santan.

Resep: Fatmah Bahalwan

sumber : kompas


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: